Foto: SVT

En person funnen död vid badplats i Lekebergs kommun

Uppdaterad
Publicerad

På söndagseftermiddagen larmades räddningstjänsten om att en person saknades vid en badplats i Lekebergs kommun. Senare på kvällen fann dykare personen död i vattnet.

Klockan 16.52 fick räddningstjänsten larm om att en person försvunnit i samband med bad vid Lekens sjöbad, mellan Örebro och Karlskoga.

– Det är en person i 20-årsåldern som har försvunnit ut i vattnet, räddningstjänsten har haft en räddningsinsats utan att påträffa personen och gjorde bedömningen att man inte skulle hitta någon vid liv. Dykare fortsatte dock att dyka och har nu funnit personen avliden, säger vakthavande befäl på polisregion Bergslagen strax efter klockan 20.

Stort räddningspådrag

I räddningsinsatsen deltog sju livräddare, två båtar, ytbärgare och en drönare med värmekamera, uppgav SOS-Alarm som svarar för räddningsregion Bergslagen vid 17.30-tiden. Totalt deltog sex enheter och ambulans och polis fanns också på plats.

18.10 tvingades man att avbryta delar av insatsen på grund av trombliknande vindar och åska.

Anhöriga ska vara underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.