Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Oron ökar bland medlemmarna menar Britt-Marie Balaj som är ordförande i Kommunal vård- och omsorg i Örebro. Foto: Rolf Larsson/SVT och TT

Personal oroas av corona-smitta på äldreboenden i Örebro

Uppdaterad
Publicerad
Sedan corona bekräftas på nio äldreboenden i Örebro har rädslan ökat hos personalen. Det skiljer sig dock åt från boende till boende.
– Där det finns smitta på vård- och omsorgsboendena är man inte lika oroliga som på de ställen där det inte finns smitta, berättar Britt-Marie Balaj, ordförande Kommunal Örebro vård- och omsorg.

Kommunalarbetarförbundet, som organiserar bland annat undersköterskor och hemtjänstpersonal, märker av en ökad oro hos sina medlemmar sedan corona konstaterats på fem äldreboenden i Örebro. Personalen oroas över av att det inte finns tillräckligt med skyddsutrustning.

– Man är orolig att själv bli smittad, men också orolig att ta smittan från ena stället till ett annat, berättar Britt-Marie Balaj, ordförande Kommunal Örebro vård- och omsorg.

Skyddsutrustning ska finnas

Dock har Kommunal har fått information av Örebro kommun att det fortfarande finns ett lager skyddsutrustning.

– Sen behöver skyddsutrustningen komma ut till de enheter som är oroliga eller har smitta, säger Britt-Marie Balaj.

– Där det finns smitta på vård- och omsorgsboendena är man inte lika oroliga som på de ställen där det inte finns smitta. Det kan bero på att det hittills funnits skyddsutrustning och att personalen fått stöd. De som inte fått smittan än är de som är mest oroliga, fortsätter hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet