En man i 20-årsåldern miste livet i en olycka på riksväg 50 under torsdagen. Foto: Google/SVT

En person avliden efter olycka med lastbil på riksväg 50

Uppdaterad
Publicerad

En olycka inträffade på riksväg 50 söder om Stora Forsa i Askersunds kommun under torsdagseftermiddagen. Polisen uppger att en personbil och en lastbil krockat.

Föraren av personbilen, en man i 20-årsåldern, har avlidit.

SOS alarm fick larmsamtal klockan 15.16 om att en trafikolycka skett på riksväg 50. Polisen skrev på sin hemsida att det rörde sig om en allvarlig olycka där en personbil ska ha frontalkrockat med en lastbil.

– Det är väldigt rörigt på platsen och det är oklart hur många som är drabbade, sa Jessica Hagberg som är teamledare på SOS alarm som svarar för räddningstjänst Bergslagen, strax efter olyckan.

– Personbilen ligger i diket och enligt uppgift ska det komma rök från lastbilen.

Polisen uppgav senare under torsdagskvällen att föraren av personbilen, en man i 20-årsåldern hemmahörande i Örebro län, avled i olyckan. Anhöriga är underrättade.

Avstängt under kvällen

Olyckan ska ha skett söder om Stora Forsa i anslutning till en korsning. Strax efter klockan 17 kunde räddningtjänsten lämna platsen, men vägen har under kvällen varit fortsatt avstängd i båda riktningarna under polisens undersökning av platsen.

Polisens platsundersökning har visat på att det är personbilen som kommit över i mötande körfält i samband med krocken. Lastbilen som kolliderat med personbilen har undersökts av polis utan någon anmärkning.

Lastbilschauffören behövde inte uppsöka vård efter händelsen och personen i fråga är inte misstänkt för något brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.