Se lastbilarna rullar genom stan. Foto: Louise Gustavsson/SVT

Sjuka barn bjuds in till julkortege genom centrala Örebro

Uppdaterad
Publicerad

För andra året i rad arrangeras en julkortege med pyntade och pimpade tunga fordon genom centrala Örebro. I år har arrangörerna bjudit in familjer med sjuka barn att åka med i lastbilarna – något som fått stort gensvar.

Ikväll kommer en stor lastbilskortege skapa julstämning i centrala Örebro. Vid halv sex lämnar kortegen Truckstop och i år kommer familjer med sjuka barn få åka med.

– Vi hörde oss av till Nyckelfonden på Universitetssjukhuset i Örebro och Ekeskolan för att erbjuda familjer med sjuka eller funktionshindrade barn att åka med, berättar Lars-Inge Segerholm, marknadschef på Truckstop i Örebro.

– I 43 lastbilar kommer det nu åka med barn, föräldrar och syskon. Dessutom har vi hyrt en veteranbuss som ska åka med i kortegen, för att ännu fler ska kunna åka med.

Lastbilskortege genom Örebro

* Kortegen startar vid Truckstop 17:30

* Åker sedan in i Örebro via Södra infarten, vidare på Trädgårdsgatan, Östra Nobelgatan och Östra Bangatan för att sedan återvända till Truckstop.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.