Satu Sandberg kan tänka sig att flytta barnen till en annan skola i värsta fall. Foto: Thomas Wedin / SVT

Plötsligt blev bussresan fyra gånger så lång för skolbarnen

Uppdaterad
Publicerad

En timme och tjugo minuter i buss för att åka en sträcka på en mil. Det är vad som väntar flera skolbarn i Lekebergs kommun. Nu kan föräldrar i området komma att flytta sina barn till skolor inne i Örebro istället.

Familjen Sandberg i Hidinge har tre barn som alla åker med buss in till Fjugesta och Lekebergsskolan. Men när den nya busstidtabellen dök upp visade den sig innehålla flera obehagliga överraskningar för barnen.

Resan på en knapp mil som normalt tar 20 minuter kommer nu att bli betydligt längre.

Skolskjutsbråket i Lekeberg

– När de ska till skolan kommer det att ta en timme och hem blir resan ännu längre, en timme och tjugo minuter, konstaterar mamma Satu Sandberg.

Föräldrar protesterar nu mot den nya busstidtabellen.

Som om det inte var nog förväntas barnen byta buss två gånger under vägen.

– Att hålla på och byta bussar på vägen hem och sen att man dessutom ska åka så länge, det tycker jag inte är okej, säger Satu Sandberg som är en av flera upprörda föräldrar.

Frågan har nu hamnat på politikernas bord som medger att det är galet och ska försöka få till en annan lösning. Om det inte går att ordna väntar en drastisk lösning för familjen Sandberg.

– Vår sista utväg är att vi får välja en skola i Örebro eftersom vi föräldrar jobbar där. Då kan vi ta barnen med oss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolskjutsbråket i Lekeberg

Mer i ämnet