Pojke återfunnen i Degerfors – efter massiv sökinsats

Uppdaterad
Publicerad

En stor sökinsats pågick under lördagsmorgonen efter att en pojke i 13-årsåldern försvunnit från sin bostad i Degerfors vid 20-tiden under fredagen. Pojken kunde senare återfinnas välbehållen.

På lördagsmorgonen inledde polisen att en så kallad statlig räddningstjänst. Det betyder att ett stort eftersök har startats för att försöka hitta pojken.

– Vid 05:30 inledde vi den. Jag kan säga att vi är jättemånga på polisen som arbetar med det här och sedan har vi räddningstjänsten också som är delaktiga i ärendet, sade Lars Hedelin, presstalesperson på polisregion Bergslagen.

Pojken återfunnen

Det var under fredagskvällen som pojken försvann från sin bostad och strax efter klockan två på natten inledde polisen sin sökinsats, direkt efter att man fått in samtal om försvinnandet.

Men vid halv tio på lördagsförmiddagen kunde polisen meddela att sökandet slutat lyckligt, och att pojken kunnat återföras till anhöriga välbehållen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.