Polisen frontalkrockade när de var på väg till en annan trafikolycka. Foto: TT

Polisbil frontalkrockade på väg till olycka

Uppdaterad
Publicerad

En polispatrull larmades till en trafikolycka i Frövi. Men på vägen till olyckan frontalkrockade den med en personbil.

Föraren av personbilen, en kvinna i 20-årsåldern, chockades och fördes skärrad med ambulans till sjukhuset. Det är oklart om hon har några skador.

– Vad jag förstår är hon förd till sjukhus men skadeläget kan jag inte uttala mig om, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid polisen.

Även de båda poliserna fick föras till sjukhus, men under natten meddelade USÖ att alla tre inblandade mår bra efter omständigheterna.

Olyckan skedde på Hovstavägen/Östra bangatan, strax söder om Svampen i Örebro.

Poliserna, som körde en civil polisbil, hade både blåljus och sirenerna påslagna vid olyckan som inträffade vid 21-tiden på onsdagen. En förundersökning om trafikbrott har inletts, men det finns i nuläget ingen misstänkt för brott.

– Det är standard att man gör det, så det får vi se vad utredningen ger, om någon har felat eller inte, säger Jens auf der Heide.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.