Fredrik Malm gör i dag sin sista dag som kommunpolis. Foto: Peter Comstedt/SVT

Polisen Fredrik Malm slutar – här är några av reportagen han medverkat i under åren

Uppdaterad
Publicerad

Kommunpolisen Fredrik Malm slutar. I dag gör han sin sista dag i uniformen.

– Det känns lite konstigt, men rätt, säger han.

P4 Örebro var först med att rapportera att Fredrik Malm lämnar polisyrket.

Fredrik Malm har medverkat i SVT Nyheter Örebros rapportering ett 60-tal gånger sedan 2010. Första gången han var med i sändning var han ungdomspolis och pratade om langning.

Insatser i Vivalla

Men mest förknippad är Malm nog ändå för sina insatser som kommunpolis, främst i Vivalla. I somras uttalade han sig om dödsskjutningarna i området. Och året innan berättade han om invånarnas sorg och chock efter branden i områdets moské.

Han var också i Markbacken och pratade med boende dagen efter att två bröder sköts i området i september.

Under åren som polis i Örebros utsatta områden har Malm lärt känna stor del av befolkningen – och de kriminella grupperingarna. Vid en urspårad grillkväll i Vivalla blev han själv utsatt för stenkastning för snart sex år sedan.

Personliga åsikter

Han har också yttrat sig om att Vivalla upplevs som ett otryggt område av kvinnor – speciellt nattetid.

Ibland har han också bjudit på personliga åsikter i pressen. Hösten 2017 gick Fredrik Malm ut och hyllade kommunens beslut att stänga Vivallaskolans högstadie. Han ansåg att fler skolor i utsatta områden skulle stängas för att motverka segregation och kriminalitet.

Under eftermiddagen i dag, fredag, kommer ungdomsföreningen For the people att tacka av Fredrik Malm i Vivalla.

Nu när Malm lägger polismössan på hyllan kommer han att börja jobba på ett privat säkerhetsföretag, med ambitionen att ta över som vd inom några år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.