Foto: TT / Johan Pisoni, SVT

Polisen inför ÖSK-AIK: ”Hoppas på fotbollsfest”

Uppdaterad
Publicerad

I dag möts ÖSK och AIK på Behrn arena. Matchen är en så kallad högriskmatch där antalet supportrar väntas bli stort. Polisen gör sig beredda, men hoppas att allt ska gå lugnt till.

Varje år hålls ett antal så kallade högriskmatcher. För knappt två veckor sedan möttes ÖSK och DIF, och i dag är det alltså AIK som gästar Behrn arena.

– Vi har ett antal sådana här högriskmatcher varje år, och vi gör alltid en bedömning av hur supportrar som kan tänkas dyka upp och sen tar vi ett ett antal resurser efter den bedömningen, säger polisens presstalesperson Christina Hallin.

Hon säger också att det är mer regel än undantag att supportrarna samlas och sedan går i stora tåg till matchen.

– Vi använder oss av den information och underrättelse vi har om var och hur supportrarna samlas, och blir det stora tåg kommer vi givetvis att finnas med där.

”Kommer synas”

Exakt vilka resurser och hur många poliser som kommer tas in under långfredagens match har hon ingen information om, men försäkrar att polisen kommer att vara väl synlig både före, under och efter matchen.

– Vi kommer att synas, men vi hoppas ju såklart att det blir en fotbollsfest.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.