Polisregionerna Bergslagen, Öst och Mitt drogs in i jakten Foto: TT

Polisen jagade misstänkta inbrottstjuvar genom tre regioner: ”De kastade saker mot polisbilarna”

Publicerad

Två män i 35-årsåldern misstänkta för två inbrott greps under natten efter att polisen jagat dem från Vretstorp genom Örebro och hela vägen till Kungsör i Västmanlands län.

Det hela började med att en man på en gård i Laxå ertappade tjuvarna och såg dem lämna i en bil som polisen senare spanade efter. Senare inkommer ytterligare ett larm om ett inbrott, den gången i Lekeberg, och den anmälaren följer efter tjuvarna och vägleder polisen som kommer ikapp bilen och försöker stoppa den.

När polisen försökte stanna bilen drog den

Enligt polisen ska de ha färdats i upp mot 150 km i timmen stundvis och männen ska ha kastat bland annat verktyg på patrullerna under jakten.

Trots det blev gripandet tillslut odramatiskt. Bilen stannade tillslut och männen greps utan våldsamheter.

– Det lät som att de fick slut på bensin, säger Tony Quiroga, vakthavande befäl.

Det är därför vi gör det här

– Det känns tillfredställande att kunna säga till de drabbade att vi grep tjuvarna, och att vi förhoppningvis kan lämna tillbaka det som stulits, säger Tony Quiroga och fortsätter.

– Det är ju därför vi gör det här, varför vi är ute på nätterna. Och det här var ju verkligen klassiskt tjuv och polisarbete.

Nu väntar förhör och säkring av bevis

– De inledande misstankarna är två fall av stöld genom inbrott, men det kan tillkomma fler brottsrubiceringar, säger Quiroga.

Där bland en del trafikbrott. En av männen ska exempelvis inte ha något körtkort, men det är i nuläget inte klarlagt om det var han som körde.

Totalt så drogs tre polisregioner in i jakten, Bergslagen, Mitt och Öst. Fyra patruller från Bergslagen var med i pådraget och flera till från regionerna öst och mitt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer