Helikopter har satts in i sökandet efter kvinnan i Pålsboda. Foto: Google Earth/SVT

Helikopter kallas in i sökandet efter försvunna kvinnan

Uppdaterad
Publicerad

Vid 17-tiden på tisdagen upptäcktes en kvinna i 50-årsåldern försvunnen och polisen har under natten till onsdagen fortfarande inte hittat den försvunne.

Polisen ska ha under tisdagen fått in larm om den försvunna kvinnan som ska ha färdats på en vit cykel av fabrikat Crescent.

– Vi letar särskilt efter cykeln för att få en tydligare utgångspunkt i sökandet, säger polisens presskommunikatör Stefan Dangardt.

Igår ska polisen ha använt sig av helikopter i sökandet, och under natten och morgonen har Missing people och hemvärnet hjälpt till med sökandet av personen.

Helikopter och hundar deltar

På onsdagsförmiddagen har helikopter kallats in för andra gången. För närvarande jobbar åtta polispatruller inklusive polishundar med sökandet efter kvinnan. Dessutom har resurser begärts från Försvarsmakten, Hemvärnet, med personer, hundar och motorcyklar.

Peter Andersson, polisinsatsledare. Foto: Emma Ahl

– Just nu söker vi med militära resurser och polisiära resurser som vi har tillgodo, säger polisens insatsledare Peter Andersson.

Nedsatt hastighet för tågen

Polisen misstänker inget brott i nuläget och under onsdagsmorgonen har polisen begärt nedsatt hastighet på sträckan mellan Katrineholm-Hallsberg med anledning av sökandet.

Iakttagelser kan lämnas på telefonnummer 114 14 där man ber om att bli kopplad till Regionledningscentralen för Bergslagen. Om informationen är akut ombeds man kontakta 112.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.