Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Döde mannen som hittades i Nora ska inte ha mördats – obduktionen klar

Uppdaterad
Publicerad

Efter att en man i 50-årsåldern hittades död i sin lägenhet i Nora inledde polisen en förundersökning om misstänkt mord. Men efter obduktionen så släpper polisen de misstankarna.

– Preliminärt så visar obduktionen att det inte handlar om ett mord, och det styrker våra observationer på platsen också, säger Kristoffer Zickbauer, utredare i fallet.

Polisen avslutade sin förundersökning om misstänkt mord och utreder nu fallet som dödsfall utan misstanke om brott. Hur mannen har avlidit är inte helt klarlagt efter den preliminära rapporten.

– Vi fick ta del av mannens hälsotillstånd och det verkar handla om ett akut sjukdomstillstånd. Men vi kan inte veta säkert förrän vi får den fullständiga rapporten, säger Kristoffer Zickbauer.

Under den aktuella fredagskvällen plockades två personer in till förhör som ska ha vistats i den döde personens bostad. Men de båda personerna släpptes strax efter midnatt utan att vara misstänkta för något brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.