Polisen ska gå igenom övervakningsfilmer efter knivskärningen på Järntorget. Foto: Johannes Weckström/SVT

Polisen efter knivskärningen på Järntorget: ”Vi kommer få en lösning på det här”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har gott hopp om att lösa knivskärningen på Järntorget i Örebro i söndags kväll. De har fått ut övervakningsfilmerna från platsen, och inväntar nu provsvar från NFC.

I söndags hittades en man i 65-årsåldern knivskadad på den offentliga toaletten på Järntorget. Mannen fick föras till sjukhus och händelsen utreds som grov misshandel.

– Han attackerades med något tillhygge, sa Kenneth Johannesson vid polisens ledningscentral strax efter händelsen.

Mår efter omständigheterna bra

Mannen mår efter omständigheterna bra och har under veckan skrivits ut från USÖ.

Polisen har förhört mannen en gång och har fått händelseförloppet beskrivet för sig, men några fler förhör med mannen är inte aktuella. Samtidigt har man nu även fått tillgång till övervakningsfilmer från närområdet som ska gås igenom.

– Vi har också skickat prover till NFC (Nationellt forensiskt center) och inväntar nu svar, säger Christoffer Zichbauer, utredare på polisens avdelning för grova brott.

”Vi kommer få en lösning på det här”

Händelsen utreds fortfarande som grov misshandel och ännu finns ingen frihetsberövad.

Men Christoffer Zichbauer, på polisen, har gott om hopp om att utredningen ska få en lösning.

– Vi har en god idé om vad som hänt på platsen, men vi har en bit kvar innan jag kan säga något om det. Vi kommer få en lösning på det här, betonar Christoffer Zichbauer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.