Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mattias Forssten som är lokalpolisområdeschef i Örebro tycker att polisen har en bra närvaro vid Järntorget. Foto: Beatrice Emmerik/SVT

Polisen: Kameraövervakning avgörande i vissa utredningar

Uppdaterad
Publicerad

Bilder från från övervakningskameran vid Järntorget har kunnat användas flera i polisutredningar – och nu vill polisen se fler kameror.

– Det förekommer utredningar där de har varit avgörande, säger Mattias Forssten lokalpolisområdeschef vid polisen i Örebro om övervakningsbilderna.

SVT Nyheter Örebro har rapporterat om butiksägaren William Adolfson som valt att låsa dörren till sin butik vid Järntorget för att få stopp på stölder.

Men det finns också andra problem kring Järntorget, bland annat narkotikaförsäljning.

Kameror sattes upp

För två år sedan placerades kameror ut vid torget och Henry Allards park, efter flera fall av våldsbrott som skett i området.

Tanken var att öka tryggheten och nu uppger polisen att kamerorna haft en bra effekt.

Under det senaste året har antalet polisanmälningar som är kopplade till narkotikaingripanden vid Järntorget dubblerats. Det uppger Mattias Forssten som är lokalpolisområdeschef vid polisen.

– Det svåraste är att få människor inte bara lagförda för brotten, utan att de faktiskt bryter sitt missbruk, säger Mattias Forssten.

I klippet: Hör mer om polisens arbete.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Problemen på Järntorget

Mer i ämnet