Polisen och Försvarsmakten har ritat ut ett område som bildar en triangel i vilket man letar efter kvinnan – från Örebro upp till Arboga via Glanshammar och Götlunda, sedan vidare upp till Fellingsbro och tillbaka till Örebro. Foto: SVT

Försvunnen äldre kvinna hittad efter stor sökinsats utanför Fellingsbro

Uppdaterad
Publicerad

Den 83-åriga kvinna som försvann mellan Örebro och Fellingsbro har hittats efter en stor sökinsats i området. Enligt polisen hade hon lyckats ta sig till en fastighet i området, och är nu vid god vigör.

– Hon har till fots tagit sig till en fastighet i området, säger polisens vakthavande befäl Jens auf der Heide.

Polisen uppger att kvinnan varit saknad sedan torsdagskvällen. Hon ska då ha varit på väg till sitt hem i Fellingsbro, hon körde i sin bil och kom från Örebro. Efter att ha kört fel, och sedan inte kunnat lokalisera sig har kvinnan uppgett att hon kört fast med bilen och därefter beslutat sig att tillbringa natten mellan torsdag och fredag i just sitt fordon.

– Hon hade inte planerat att vara iväg länge så hon har ingen mat, sade Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen, under fredagen.

Tog sig till fastighet

Detta ska kvinnan ha berättat för polisen via mobiltelefon under fredagsförmiddagen. Men polisens arbete med att försöka hitta kvinnan försvårades därefter avsevärt, framförallt på grund av att batteriet på kvinnans mobiltelefon dött.

Under lördagsmorgonen kom beskedet från polisen: den 83-åriga kvinnan har hittats.

– Hon är vid god vigör. Hon har imorse tagit sig till fots till en fastighet i området.

Personen som bodde på fastigheten var sjukvårdskunnig och kunde snabbt hjälpa kvinnan.

– Personen larmade till polisen och just nu kontrolleras hon av ambulanspersonal, säger Jens auf der Heide.

Hittades inom sökområdet

Kvinnan fanns enligt polisen inom det uppsatta sökområdet, men det är fortfarande oklart var kvinnan kört fast med sin bil.

– Vi har pratat med henne och försöker nu ta reda på var hennes bil finns någonstans, säger Jens auf der Heide.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.