Så här såg det ut 2018, då bilträffen arrangerades för 29:e året i Askersund. Foto: Adam Larsson/SVT

Polisen beredd på otillåten bilträff i Askersund: ”Vi är på plats”

Uppdaterad
Publicerad

I normala fall samlas motorintresserade för en bilträff och kortege genom stan under Car & Bike Meet Askersund. I år blir det inget av det i och med att sammankomsten inte uppfyller de krav som finns gällande att minska smittspridningen av coronaviruset.

Information på sociala medier

Trots det misstänker polisen att folk kommer samlas i Askersund under eftermiddagen och kvällen.

– Vi har tagit höjd för det och vi kommer vara på plats. De har inte tillstånd att genomföra bilträffen, men vi har fått veta via sociala medier att det förmodligen kommer samlas folk för en kortege ändå, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl på polisen.

Arrangör ställer sig inte bakom

De som står bakom evenemanget, Midnight cruisers Askersund, skriver på sociala medier att de inte ställer sig bakom någon spontancruising.

”Vi uppmanar folk till att hålla sig hemma och invänta 2021 års car and bike meet”, avslutar de inlägget med.

Så blev kvällen

Under söndagsmorgonen meddelade polisen att det var en hel del bilar och epa-traktorer på plats i Askersund under kvällen och att det genomfördes en kortege. Polisen var på plats och stävjade sammankomsten så gott det gick och de meddelar att kvällen gick lugnt till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.