Polisen varnar för att människor setts smyga runt i trädgårdar i Glanshammar. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT samt skärmdump

Polisen varnar för inbrottstjuvar i Glanshammar

Uppdaterad
Publicerad
Den senaste tiden har flera larm kommit in till Öbo och Örebro kommun om att obehöriga synts till i trädgårdar i Glanshammar. Nu går polisen ut och varnar och uppmanar till att vara uppmärksam.

– Operativa samordnaren har haft möte med kommunen och Öbo. Folk har vänt sig till dem och rapporterat om det häroch de har upplevts som ett problem, säger Christina Hallin presstalesperson på polisen.

Än så länge har inga inbrott rapporterats, men i och med semestertiderna vill polisen nu uppmana boende, även i andra områden, att vara extra uppmärksamma.

– Om man ser obehöriga i trädgårdar, så är det absolut inte fel att ringa polisen om det. Ta signalement, hur de beter sig, om det finns en bil i närheten som de använt och liknande.

Tips från polisen

Christina Hallin tipsar också om vad du som planerar att resa bort under semestern kan tänka på för att minska risken för inbrott.

– Be grannar hjälpa till med att få det att se så bebott ut som möjligt. De kanske kan hjälpa till att klippa gräset, tömma brevlådan, vattna och blocka bort vissna blommor. Det är också bra om någon kan vara vid fastigheten någon gång då och då.

Hon säger också att man ska våga fråga även om man inte har jättegod kontakt med sina grannar.

– Du ska också se till att stegar, verktyg och liknande är inlåsta, och att lamporna i huset släcks på lite oregelbundna tider.

I klippet nedan får du fler tips från polisen om hur du ska tänka när du reser bort.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polisen Per Nylén tipsar om hur du som villaägare gör det svårare för inbrottstjuven i höstmörkret. Foto: Johannes Weckström /SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer