Foto: Thomas Wedin / SVT

Tre månader senare – här letar polisen spår efter misstänkt mord

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort antal poliser syntes under måndagsförmiddagen i närheten av bostadsområdet Adolfsberg i Örebro. Anledningen var enligt polisen ”att försöka klarlägga omständigheterna” kring det misstänkta mordet som inträffade i februari då en man i 60-årsåldern hittades död i området.

Enligt SVT Örebros team på plats handlar det om ett 20 poliser som krattar i gräset i en hage vid vägen Glomman.

– Vi väljer att gå ut och berätta om det eftersom människor kommer att undra vad det handlar om, säger polisens presstalesman Stefan Wickberg.

Vad man letar efter vill han däremot inte uppge.

Bevisläget gott

Samtidigt söker polisen fortfarande efter personer som kan ha rört sig i området till fots eller vid cykelbanan på Stenbackevägen eller vid Glomman natten mot söndagen den 23 februari. Personerna kan nämligen i så fall ha mött offret eller den misstänkte förövaren.

En ung man häktades i mitten av maj, misstänkt för mordet. Då menade åklagare Inger Sandström att bevisläget mot 20-åringen var gott.

– Men vi är öppna för allt som kan föra utredningen framåt, säger Stefan Wickberg. Men den specifika förklaringen till att vi är på den här platsen väljer vi att inte avslöja i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.