Foto: Anders Nord/SVT

Polisinsats på Transtenskolan i Hallsberg

Uppdaterad
Publicerad

Polispatruller från Örebro och Hallsberg var idag på plats på Transtenskolan i Hallsberg för att stävja orolig stämning på skolan. Bakgrunden är bråk mellan elever som trappats upp på bland annat sociala medier.

– Vi är där som en trygghetsskapande åtgärd. Det har varit tjafs och ett väldigt högt tonläge mellan vissa elever på sociala medier. Det är lätt att vara tuff där och det har varit rykten om att det ska bli bråk, så vi beslöt att åka dit med flera patruller, säger Lars Hedelin, polisens presstalesperson.

Polispatruller från Örebro och Hallsberg åkte till skolan på tisdagsförmiddagen, men vid lunchtid var bara en patrull kvar på skolområdet. Övriga poliser rör sig utanför området.

Tonar ner insatsen

Oroliga föräldrar har skrivit på sociala medier där de riktat kritik mot skolan och senast i fredags den 7 december var det slagsmål på skolan och polisen kallades till platsen, något som Nerikes Allehanda berättat om. Lars Hedelin vill däremot tona ner tisdagens polisinsats.

– Ingenting har egentligen hänt idag, men det har varit ett högt tonläge och vi vill göra en tydlig markering från vår sida att vi känner till det här och har koll.

SVT Nyheter Örebro har sökt ansvariga på skolan, men de vill inte uttala sig om situationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.