Polisen söker nu vittnen och iakttagelser till dödsmisshandeln. Foto: Johannes Weckström/SVT

Man misshandlad till döds i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern överfölls och misshandlades i stadsdelen Väster i Örebro på fredagskvällen. Mannen fördes till sjukhus, men avled senare av sina skador. Polisen rubricerar händelsen som mord.

Det var vid 19-tiden som en man ska ha blivit överfallen och misshandlad i centrala Örebro, vilket Nerikes Allehanda var först med att rapportera om.

Händelsen rubricerades inledningsvis som misshandel men vid kvart över åtta på fredagskvällen meddelade polisen att mannen avlidit av sina skador.

Knackade dörr

En teknisk undersökning genomfördes på platsen och närområdet söktes igenom av flera polispatruller. Polisen knackade under fredagskvällen också dörr i området.

Vid 21.35 meddelade polisen att en man gripits misstänkt för mord. Han anhölls senare av åklagare.

Polisen har också tagit in ett flertal personer för förhör men de är än så länge inte delgivna någon misstanke om brott.

Den döde är identifierad, bekräftar polisens presstalesperson Lars Hedelin för TT. Enligt polisen är både den avlidne och den misstänkte i 20-årsåldern.

Utredningen fortsätter

Än så länge vet man inte varför den misstänkte ska ha gett sig på den andre mannen.

– Vi har en ganska bra bild av vad som har hänt, men vi vet inte varför det har hänt. Det är inte ett klassiskt överfall, utan det här är folk som har sammanträffat av något skäl, säger Lars Hedelin.

Under lördagen kommer polisen att genomföra fysisk dörrknackning, men även så kallad digital dörrknackning.

– Det är en funktion där vi ringer folk helt enkelt och tar vittnesmål via telefon. Det är ganska effektivt och vi når fler på kortare tid, förklarar Lars Hedelin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.