Foto: SVT

Polispatrull utsattes för stenkastning

Uppdaterad
Publicerad

En polispatrull skall ha utsatts för stenkastning i bostadsområdet Oxhagen i Örebro under torsdagen. En polis träffades av ett föremål.

Larmet om att poliser utsatts för stenkastning på Tornfalksgatan i bostadsområdet Oxhagen kom klockan 14.28.

– Det är en polispatrull som gjort en rutinpatrullering som har blivit utsatt för stenkastning, säger Tommy Lindh, presstalesperson hos polisen region Bergslagen.

En person som allmänt stört ordningen skall ha avlägsnats från området.

Kontroll av fordon

När en bil stoppats och kontrollerats ska ytterligare stenkastning genomförts. Föraren av bilen är misstänkt för olovlig körning samt drograttfylleri.

En av poliserna skall ha träffats av en bildel av gummi och skadats lindrigt i huvudet. Flera patruller skickades till området efter händelsen.

– Det här har varit riktat mot polispatrullen och det ska inte varit fråga om våldsamt upplopp, säger Lindh.

Flera patruller kvar i området

Han berättar vidare att läget är grönt vid 15.30-tiden, men att flera patruller fortsatt befinner sig i området för att söka efter misstänkta gärningsmän och skapa trygghet där.

Ingen misstänkt person är gripen och brottsrubriceringen är oklar.

– Den initiala rubriceringen är våld mot tjänsteman, eftersom det uppenbart var riktat mot polispatrullen, säger Tommy Lindh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.