Området är avspärrat och räddningstjänst kommer bevaka lokalen under dagen. Foto: Monika Bruhn/SVT

Polisutredning om Varbergabranden läggs ner

Polisutredningen som pågått efter den omfattande butiksbranden i Varberga natten den 12 juli läggs ner, det skriver Nerikes Allehanda. Händelsen rubriceras som grov mordbrand, men polisen saknar teknisk bevisning för att komma vidare.

Det var natten mellan den 11 och 12 juli i år som det började brinna kraftigt i en lagerlokal i Varberga centrum. Brandmän från flera stationer bekämpade branden och över 20 lägenheter fick utrymmas.

Utredning läggs ner

Nu meddelar polisen att utredningen om branden, där brottet rubriceras som grov mordbrand på grund av spridningsrisken, kommer att läggas ner, det skriver Nerikes Allehanda.

– Det finns ingen teknisk bevisning, allt brann upp, säger Håkan Östman, brandutredare på polisen till Nerikes Allehanda.

– Det gick inte att utreda branden något mer. DEt finns ingenting att gå på för att driva ärendet vidare. Vi har hört mycket folk som befann sig på platsen, men vi saknar bevis, säger Håkan Östman.

Prover på teknisk analys

Prover från brottsplatsen ska ha skickats vidare till Nationellt forensiskt centrum i Linköping, men inte heller de proverna ska ha gett något resultat.

– Vi har inte kastat utredningen, utan lagt ner den. Som det ser ut nu går det tyvärr inte att fortsätta. Framkommer det något nytt kommer vi såklart att återuppta den, säger Håkan Östman till Nerikes Allehanda.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer