SVT:s reporter rapporterade från platsen i Rosta där polisen söker spår efter en skottlossning. Foto: SVT

Polisen söker spår efter skottlossningen i Rosta

Uppdaterad
Publicerad

På lördagseftermiddagen hävdes polisens avspärrning i bostadsområdet Rosta i Örebro. På fredagskvällen skottskadades ju en man i 30-årsåldern i området och det var ett stort polispådrag under natten.

På lördagsmorgonen satt polisens avspärrningsband dragna över en stor yta i bostadsområdet Rosta i Örebro. Under lördagen gjordes en större brottsplatsundersökning på den plats där en man skottskadades under fredagskvällen. Polisens uppgifter om händelsen är i nuläget få.

SVT:s reporter Kristofer Ström var på plats på lördagsmorgonen.

– Det är en extremt stor yta som är avspärrad i en park här i Rosta och flera poliser är på plats för att säkra spår, säger han.

Det var strax efter klockan halv nio på fredagskvällen som larmet kom in till polisen om att en man skjutits i bostadsområdet Rosta i Örebro. Det här är den åttonde skjutningen i Örebro län i år.

Få uppgifter om händelsen

Enligt polisens presstalesperson Stefan Wickberg sattes stora resurser in direkt efter larmet.

– För utredningens skull sätter man in många från början och sen får man trappa ner. De höll på till klockan fem imorse och det blir en större brottsplatsundersökning idag, säger Stefan Wickberg.

En åklagare är inkopplad och i nuläget vill polisen inte kommentera händelsen.

Vart träffade skottet?

– Vi vet naturligtvis vart kulan träffade men det kan jag inte säga, säger Wickberg.

Hur allvarligt skadad är mannen?

– Det kan jag inte heller säga.

Ingen misstänkt gärningsman är ännu gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.