Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hemlöshetsdagen på Våghustoreget i Örebro innehöll bland annat att lokalpolitiker diskuterarde hur man ska få bort hemlösheten. Foto: Monika Bruhn/SVT

Politikerns löfte: ”Vi ska minska hemlösheten”

Publicerad

Under hemlöshetensdag debatterade även lokala politiker frågan om vad som görs åt hemlöshet och det avslutades med att Nätverket för sociala frågor lämnade över en lista med konkreta förslag. Socialdemokratiska kommunalrådet John Johansson vill se en noll vision.

Ungefär 150 personer befinner sig i akut hemlöshet i Örebro, enligt föreningen Verdandi. Ett antal som inte minskat de senaste åren.

– I Örebro ska det inte finnas hemlöshet och för att kunna nå dit måste vi jobba på olika sätt, säger John Johansson (S) kommunalråd med ansvar för social välfärd.

han fortsätter:

–  Örebro kommun kommer ta fram en nollvision mot hemlöshet. I den nollvisionen kommer civilsamhället men också andra aktörer vara centrala. Så jag ser fram mot att föra en dialog om de här förslagen. Och andra.

Bostad först är en samverkan mellan Örebro kommun och de ideella föreningarna Verdandi och Ria Dorkas. Det startade som ett 3-årigt projekt men blev en fast verksamhet 2016.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer