Nu får hemlösa en fast punkt även på lördagar

Publicerad

Dagverksamheten Porten i Örebro kommer under året kunna hålla öppet även på lördagar. Det tack vare ett samarbetsavtal som slutits mellan flera parter.

Porten besöks enligt Örebro Stadsmission varje vecka av minst 200 personer som av olika orsaker lever i hemlöshet. Målet med verksamheten är att erbjuda en fast punkt och möjlighet till förändring av livssituationen för gästerna.

– Vi vet att det är många av våra gäster som gärna vill vara här istället för att behöva sitta i city och uppehålla sig, säger Fredrik Karlsson, direktor på Örebro Stadsmission.

Lördagsöppet

Nu har fastighetsägare, Örebro kommun och Örebro Stadsmission slutit ett samarbetsavtal för att kunna hålla dagverksamheten Porten öppen även under helgen, på lördagar mellan 9-12.

– Vi är glada att både kommunen och fastighetsägarna sluter upp och nu hjälper oss att öka öppettider och engagemanget i city.

”Tror vi kan göra ännu mer”

Fastighetsägarna går in med 80 000 kronor och kommunen bidrar med 700 000 kronor. Kommunens bidrag ska även täcka kostnader för uppsökande verksamhet.

– Vi känner ett gott stöd från kommunen när det gäller vårt arbete för att minska hemlösheten i Örebro. Men vi för en dialog och tror att vi kan göra ännu mer, säger Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.