Prins Daniel njöt av Örebro: Nästan lite hög på intrycken

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen anlände Prins Daniel till sin födelsestad Örebro. Intrycken var många och framför allt var han glad över att vara tillbaka där allt började för lite mer än 40 år sedan.

– Det känns väldigt bra att vara i Örebro. Jag har haft en väldigt spännande dag, säger prins Daniel till Tvärsnytt.

Det som imponerade mest på prinsen under vistelsen i Örebro var besöket på aktivitetshuset Tegelbruket.

– Det bedriver en otroligt bra verksamhet. Jag är verkligen inspirerad och nästan lite hög på upplevelsen och intrycken, säger prinsen.

Även Örebro universitet gjorde intryck, och så klart Almby Kyrka där han döptes för 40 år sedan.

– Jag kände inte igen mig riktigt, men det var en väldigt mysig stund vi hade där i kyrkan. Det är klart att det är lite emotionellt att komma tillbaka till en plats där man är döpt.

Bär med sig Tegelbruket

På frågan vad prinsen först kommer att tänka på när han hör ordet Örebro svarade han:

– Tidigare har det varit platsen där jag är född, men nu tror jag att Tegelbruket kommer vara någonting som jag alltid kommer att tänka på.

Prins Daniel flyttade från Örebro som liten, och har därför ingen barndomsminnen från staden. Men hans föräldrar kanske har berättat några för honom.

– Inget specifikt, men det är positiva minnen. De trivdes väldigt bra i Örebro, min pappa studerade. Det var en bra period, jag var lite för liten för att minnas dock, säger prinsen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.