Foto: AG Arkitekter

Prislappen för nya ledningscentralen: 405 miljoner kronor

Publicerad

I Östra utkanten av Örebro förbereds just nu för bygget av en ny larm- och ledningscentral åt Polismyndigheten. Nu är entreprenadavtalet tecknat och prislappen landar på 405 miljoner kronor.

Det är Sernecke Group AB som får uppdraget att för Intea Fastigheter AB uppföra den 11 600 kvadratmeter stora byggnaden.

I den kommer en gemensam ledningscentral för polis, räddningstjänst och SOS-Alarm att inrymmas. Även Försvarsmakten och MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap), Länsstyrelsen och Region Örebro kommer förlägga samhällsfunktioner där.

405 miljoner

Hyresavtalet som Polismyndigheten ingått med Intea Fastigheter sträcker sig över 15 år med ett hyresvärde om 25 miljoner kronor. Kostnaden för projektet är beräknad till 405 miljoner kronor och byggstart sker i december byggnaden skall stå klar 2023.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer