Projektledare Ulf Johansson beklagar att många inte kände igen sig i debatten men säger samtidigt att det är en vanlig reaktion. Foto: SVT

Projektledaren: ”Allt går inte att få fram i ett debattprogram”

Publicerad

Opinion lives sändning från Vivalla gav inte en rättvisande bild av stadsdelen och det som händer där. Det menar både politiker och aktiva i området. Nu svarar projektledaren på kritiken.

För mycket fokus på det dåliga och inget om de positiva krafterna som verkar i Vivalla, det är några av invändningarna mot debattprogrammet Opinion lives direktsändning på torsdagen.

Projektledare Ulf Johansson beklagar att många inte kände igen sig i programmet men säger samtidigt till SVT Örebro att det är en vanlig reaktion efter programmet.

– Det är tråkigt om Vivallabor tycker att det bara blev en negativ bild av området i Opinion live, men jag delar inte riktigt den uppfattningen, säger han. Jag tycker att vi hade med många olika röster som kompletterade varandra och gav olika beskrivningar.

Men han menar ändå att det viktigaste kom fram.

– Men det är självklart att ett beslut att lägga ner högstadiet grundar sig på att det finns problem. Sedan är det naturligtvis så att det finns olika orsaker till de här problemet och allt går inte att få fram i ett direktsänt debattprogram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.