Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Från december kommer linje 6 ha en ändrad körväg. Foto: SVT

Protester mot indragen busslinje

Publicerad

En protestlista med nära tolvhundra namn lämnades över till ordförande för samhällsbyggnadsnämnden i regionen, Nina Höijer (S).
Bakom protesterna står aktionsgruppen bevara linje 6.

Aktionsgruppen är emot omdragningen av busslinje 6 i centrala Örebro, som innebär att områdena Sörbyängen, Tybble, Sörby och Eklunda inte kommer att trafikeras från december.

– Flera av de boende kommer få längre till de nya busshållplasterna. För vissa kanske en fördubbling av avståndet, det beror på var man bor, säger Nina Höijer (S), ordförande i Region Örebro läns samhällsbyggnadsnämnd.

Stort engagemang

Länstrafiken vill få fler att resa med kollektivtrafiken genom att dra om linjen genom Södra ladugårdsängen där antalet bostäder i Örebro vuxit kraftigt de senaste åren. Aktionsgruppen är emot omdragningen och en av initiativtagarna är Brigitta Lertséus.

– Det är 1175 personer som skrivit under protestlistan, så det är ett stort engagemang. Tillslut vill vi ju ha gehör för våra önskemål, det är syftet med det hela, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer