En av alla bränder som det har rapporterats om är den vid Pansartorp, Hällefors kommun. Foto: Agnes Jansson

Räddningstjänsten har larmats om flera bränder

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten har på lördagen larmats om skogsbränder på flera håll i länet.

Styrkor från Garphyttan, Vintrosa, Karlskoga och Fjugesta var på plats och bekämpade en brand vid Lekhyttan. Vid 15-tiden uppgav räddningstjänsten att branden var släckt.

Det har varit fullt upp för räddningstjänsten under dagen med flera larm om bränder i skog och mark. Bland annat ryckte de ut till två bränder i Hällefors-trakten. En vid Krokstjärn som var av mindre omfattning och en i Pansartorp.

Skogsbränder – Örebro län

Brandflyg ska undersöka

De var även ute vid en brand i Hjorkvarn. Och flera styrkor var på plats vid en skogsbrand i Kopparberg. De flesta bränder ska ha varit under kontroll vid 17.20-tiden, förutom den i Kopparberg.

– Det är två större skogsbränder i Kloten i Kopparbergstrakten. Den ena är på 8 hektar och den andra något mindre. Det är ett besvärligt område och vi har inte kontroll över branden, säger Martin Duberg, inre befäl vid Nerikes brandkår.

Räddningstjänsten har begärt stöd från luften för att kunna vattenbomba området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbränder – Örebro län

Mer i ämnet