Djurräddning. Foto: Ulrika Mellkvist

Rådjur fast i brunn vid flygfält i Hällefors

Uppdaterad
Publicerad

Ulrika och Göran Mellkvist från Dammshöjden i Hällefors fick en rejäl överraskning på söndagseftermiddagen när de under en hundpromenad upptäckte att ett rådjur fastnat i en gammal brunn i närheten av Hällefors flygfält. De kontaktade genast räddningstjänsten som nu har lyckats få ut rådjuret ur brunnen.

Ulrika och Göran Mellkvist var ute på promenad med sina tre hundar när hunden Buffy plötsligt reagerade på något i närheten.

– Vi hörde ett plaskande ljud och visste inte vad det kunde komma från. Vi tänkte genast att här finns ju inget vatten, säger Ulrika Mellkvist.

Fast i gammal brunn

Men när de undersökte ljudet närmare visade det sig att det kom från en äldre brunn vid ett ödetorp strax intill Hällefors flygfält.

– Det var ett rådjurskid som hade ramlat ned i brunnen. Hon verkar hel och så men det är så långt ned, det är säkert fem meter så vi har ringt brandkåren så vi kan få upp henne, säger Ulrika Mellkvist.

De kunde inte avgöra hur länge rådjuret varit fast i brunnen.

– Men hon står upp och andas så hon verkar klara sig bra.

Lyckad räddningsinsats

Vid 16.15-tiden hade räddningstjänsten lyckats få ut rådjuret ur brunnen.

– Det gick bra allting. Hon är uppe på benen igen men är lite skakig. Vi tror att hennes mamma är i närheten och hon är just nu på väg ut i skogen, säger en lättad Ulrika.

Se bilderna när rådjurskidet dras upp ur brunnen här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.