Foto: TT

Rånades på bankkort och kod

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern skall under natten mot söndagen rånats på sitt bankkort med tillhörande kod i Örebro. Trots att han kontaktat sin bank i ett försök att hinna spärra kortet hann ett uttag göras på 10 000 kronor.

Larmet kom klockan 03.55 natten mot söndagen.

Anmälaren, en engelsktalande man i 40-årsåldern, ringde själv till polisen och uppgav att han blivit bestulen i Näsbyområdet i den östra delen av Örebro.

– Han skall genom hot blivit bestulen på sitt bankkort. Han skall också tvingats ge ifrån sig koden till kortet, säger Stefan Dangardt, pressinformatör vid polisen region Bergslagen.

Tog ut 10 000

Mannen hade enligt polisen varit i kontakt med sin bank vid 03.40-tiden för att hinna spärra sitt kort, men ett uttag på 10 000 kronor hade hunnit göras vid en uttagsautomat på Österplan.

– Vi var på plats med patrull strax efter samtalet vi 04.05-tiden och har under natten sökt med flera patruller i området efter en man som skall vara i 23-25-årsåldern. Han ska vid tillfället haft på sig bland annat en grå hoodie, säger Dangardt.

Anmälan om rån

Ingen misstänkt person har gripits och en anmälan om rån upprättades klockan 05.23 på söndagsmorgonen.

– Vi vill för närvarande inte gå ut med några detaljer om det förekommit något vapen. Men det är ett misstänkt rån och ingen stöld vi talar om, säger Stefan Dangardt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.