En polis skadade sig vid rånarjakten. Foto: Johan Nilsson/TT

Unga rånare körde in i polisbil på E20: ”Polis skadades”

Uppdaterad
Publicerad

Två rånare greps vid midnatt nära trafikplats Aspholmen efter en vansinnesfärd på E20. I samband med polisinsatsen skadades en polis som blev påkörd i hög hastighet på motorvägen.

Vid 23-tiden på torsdagskvällen fick polisen i Örebro larm om de två rånarna som är strax under myndighetsåldern.

– Vi blev uppringda av polisen i Västra Götaland som berättade att rånarbilen var på väg i riktning mot Örebro län. Vi skickade då ut patruller, berättar Kenneth Johannesson, vakthavande befäl på polisen.

Dramatiska scener utspelade sig sedan när föraren vägrade stanna på polisens uppmaning.

Flera patruller kallades in

Kenneth Johannesson valde att skicka ut flera patruller, varav en polis körde framför rånarbilen för att försöka få ner den höga hastigheten.

– I höjd med Bista körde tjuvarna i hög hastighet in i hundpatrullbilen som var framför. Bilen blev rejält skadad. Polismannen och de båda tjuvarna behövde ambulanstransport. Polisen är röntgad och utlåtandet säger att mjukdelar av kroppen är skadade. Hunden fick föras till djursjukhuset och ska också röntgas, säger Kenneth Johanneson.

Misstänkta för flera brott

Förhör har hållits med de misstänkta.

– De är misstänkta för grovt tillgrep av fordon och rån. Även trafikbrott tillkommer, säger Kenneth Johannesson.

Rånet ska ha ägt rum på ett HVB-hem i Västra Götaland där de båda misstänkta också bor. Efter rånet stal duon en bil som de lämnade platsen i hög hastighet med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.