• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: Rolf Larrson/SVT

Rasmus hoppas få köra på VM i Kumla inför hemmapubliken: ”Det vore häftigt”

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen var det säsongspremiär för Indianernas knatteträning i åldrarna fem till tretton år. Tolvårige Rasmus Karlsson är uttagen till landslaget och hoppas få tävla på junior-VM inför hemmapublik i Kumla.

– VM går här i juli och det vore häftigt att få tävla på hemma-VM, säger han.

Inte all idrott ligger nere i coronatider. Ett femtontal förare provade på att köra speedway på träningsbanan på motorstadiumet där Indianerna kör allsvenska serien. Rasmus Karlsson tränar två gånger i veckan.

– Det roligaste med speedway är att köra fort och de häftiga starterna, säger han.

Vill köra 500-kubikare

Klubbkamraten Nemone Axelsson är också tolv år och hon ser fram mot säsongen med spänning.

– Det blir kul att köra med laget och med nya kompisar, säger hon.

– När jag fyllt sexton får jag köra 500-kubikare och då hoppas jag att jag är bra nog att få köra i allsvenskan, fortsätter Nemone Axelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.