Bilden är tagen med riktiga speglar som modellen håller i. ”Sen har jag fixat till den – som man gör med reklamfoton” förklarar Stefanie. Foto: Stefanie Andersson / Maria Ederfors

Ratades av magasin – nu tävlar Stefanie Anderssons bild i World Cup

Uppdaterad
Publicerad

När örebrofotografen Stefanie Andersson fick uppdragsbilden i retur med omdömet att ”den aldrig skulle gå i print” tappade hon först sugen. Nu har samma bild valts ut att representera Sverige i en internationell fototävling.

Bäst i Sverige och bäst i det svenska fotolandslaget – det kan örebrofotografen Stefanie Andersson just nu kalla sig efter att hennes reklambild gått vidare i den internationella tävlingen World Photographic Cup 2021.

Extra roligt var det för Stefanie eftersom hennes bild ratats av ett stort beautymagasin först.

– Jag tog bilden för ett uppdrag jag fått men fick den refuserad. Det var alla möjliga fel på den och gick inte att printa.

Kan vinna guld i april

Besvikelsen var stor men fler i hennes omgivning fick henne att tro på sig själv och bilden. Till sist skickade hon in bilden till SM där hon vann och blev uttagen till landslaget för att representera Sverige i World Photographic Cup 2021. När den bästa bilden från Sverige skulle koras så var det Stefanies bidrag som vann.

– I Rom i april ska tre bilder utses som vinner guld, silver och brons. 38 länder deltar så det känns såklart oerhört smickrande att vara uttagen.

Sadlade om till foto

Stefanie Andersson har en bakgrund som copywriter i reklambranschen och säger själv att hon valde att övergå till att fotografera ”sent i livet”. 43 år gammal gick hon en fotoutbildning i Gamleby som hon avslutade 2016 och har sedan dess arbetat med reklamfotografi.

Framgångarna i tävlingen hoppas hon ska öppna fler möjligheter.

– Förhoppningsvis får det folk att se att jag faktiskt är duktig och kan det här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer