En kvinna och ett barn fick föras till USÖ med lättare skador efter en krock på Lilla Hammarsundsbron. Foto: SVT

Rattfyllerist körde på kvinna och barn

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha blivit påkörda bakifrån voltade en bil med kvinna och barn i ut på ett gärde. Bilen som orsakade olyckan kördes av en man som visade sig vara rattfull.

En olycka på Lilla Hammarsundsbron på riksväg 50 slutade med att två personer fick föras till Universitetssjukhuset i Örebro med lättare skador.

Klockan var straxt före 21:00 då en personbil med en kvinna och ett barn blev påkörd bakifrån och voltade ut på ett gärde. Båda fördes till USÖ med lättare skador.

Föraren i den bakomvarande bilen visade sig vara en man i 50-årsåldern. När polisen kontrollerade mannen med ett utandningsprov visade det sig att han kört rattfull.

Mannen misstänks för grovt rattfylleri och vållande till kropsskada. Mannen omhändertogs av polisen enligt Lagen om omhändertagande av berusade personer, LOB.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.