Rattfyllerist trotsade spikmatta – fortsatte i hög hastighet på fälgarna

Uppdaterad
Publicerad

Att polisen vinkade räckte inte, inte heller spikmatta. Till slut fick flera polisbilar ge sig ut på riksväg 50 för att stoppa en misstänkt rattfyllerist.

En man i 50-årsåldern misstänks för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, att ej ha stannat på polismans tecken samt narkotikabrott efter att ha gett sig ut på en vådlig färd natten mot söndagen.

Fortsatte trots spikmatta

Det började när en patrull i Askersund försökte stoppa den misstänkte rattfylleristen som vägrade och gav sig ut norrut på riksväg 50. Trots att polisen lagt ut en spikmatta som punkterade däcken fortsatte färden på bilens fälgar i hög hastighet.

Omringade bilen

Polisen beslutade då om så kallad inboxning, att flera polisbilar omringar ett fordon och sedan saktar ner. Gärningsmannen tvingades då till ett stopp och kunde gripas.

Ingen människa ska ha skadats, polisbilarna fick däremot plåtskador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.