Degerfors volley Orion Foto: Anders Nord / SVT

Regerande mästaren väntar Degerfors i premiären

Degerfors Volley Orion slipar på detaljerna inför söndagens premiär. Matchen är starten på lagets allra första säsong i elitserien – och det är regerande mästaren Engelholm som står för motståndet.

Tre lag från länet finns med när elitserien i volleyboll drar igång på lördag. Det är veteranen Örebro Volley som har 10 SM-guld i bagaget, Linde Volley, och så nykomlingarna från Degerfors.

Och det är ett taggat lag som slipar på de sista detaljerna inför elitstarten på söndag. Själva betraktar de sig som en ”underdog” och tror att chanserna att vinna mot Engelholm i premiären är små.

”Måste vara realister”

Julie Mota är coach, men spelar även i laget. Hon har lång erfarenhet inom sporten och har spelat i olika länder under nio år. Hon säger att målet inte är att vinna, även om de skulle vilja.

– Men vi måste vara realister och inse att vi knappast vinner. Målet är att klara av att göra det som vi har tränat på.

Enligt henne är det små delmål som gäller, som att serva tufft, blockera bra och rädda bollar.

– Klarar vi det blir det som en seger.

Motståndet en stor utmaning

Spelaren Lillemor Ingebrand startade sin karriär i Degerfors och hon ser fram emot att få spela med sitt gamla lag igen.

– Jag tror det kommer bli tufft för oss men att vi får sikta in oss på att försöka vinna några matcher.

Motståndaren Engelholm beskriver hon som en tuff utamning.

– Det är en väldigt stor utmaning eftersom de har tagit SM-guld ett par år så det blir ju tufft. Men vi har ju ingenting att förlora.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer