Regionens vaccinationssamordnare Stellan Johansson uppmanar 12-15 åringar att vaccinera sig nu när vaccinet snart kommer till skolorna. Hör honom i klippet ovan. Foto: Marcus Lagercrantz/SVT/Gorm Kallestad/ TT

Regionen bekräftar: Skolvaccinering igång om ett par veckor

Uppdaterad
Publicerad

Med få undantag kommer de flesta kommuner i Region Örebro län kunna erbjuda 12-15 åringar vaccinering mot covid-19 i skolan. Men exakt när det drar igång är inte bestämt.

Sedan den 11 oktober har de som är mellan 12 och 15 år kunnat vaccinera sig mot covid-19 i Örebro län och efter ett möte, med respektive skolchef i varje kommun, står det nu klart att regionen kommer kunna erbjuda vaccinationstilllfällen på flera skolor.

– Vaccinationen kommer variera lite från kommun till kommun, men i de flesta skolor och kommuner kommer det ske på skolan, säger Stellan Johansson, vaccinationssamordnare i region Örebro län.

Coronaviruset i Örebro län

– Inom ett par veckor är det igång.

Hör mer om hur skolvaccineringen kommer att gå till i länets kommuner i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet