Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hälso- och sjukvårdsdirektör Jonas Claesson om arbetet med de uppskjutna operationerna. Foto: SVT

Uppgifter: Personer kan ha vaccinerats i strid med prioritetsordningen

Uppdaterad
Publicerad

Efter uppgifter till Region Örebro län om att personer i länet kan ha vaccinerats i strid mot den beslutade prioritetsordningen startas nu en genomgång för ta reda på hur vaccindoser använts.

– Vi har i detta läge inget som säger att några felaktigheter har begåtts, säger hälso- och sjukvårdsdirektören Jonas Claesson.

Fler doser har kunnat tas ut ur vaccinet än vad det ursprungligen planerats för. Frågan om hur de extra doserna använts i förhållande till prioriteringsordningen har lyfts nationellt och det är också anledningen till att Region Örebro län startar en egen genomgång.

Dessutom har uppgifter om att personer i länet kan ha vaccinerats i strid mot prioritetsordningen inkommit till regionen, det skriver regionen i ett pressmeddelande.

– Ambitionen är naturligtvis att vi ska använda allt vaccin som vi får, inget ska gå till spillo. Varje dos ska användas. Men vi ska följa den prioriteringsordning som finns. Vi har fått en del uppgifter som vi värderat, och nu beslutat oss för att göra en genomgång hur vi i vårt län använder de här doserna, säger Jonas Claesson, i pressmeddelandet.

Men att det faktiskt begåtts felaktigheter finns det i nuläget inget som säger, uppger Jonas Claesson i pressmeddelandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet