Foto: SVT

Regiondirektören står på sig efter protesterna

Uppdaterad
Publicerad

Stängd förlossningsklinik i Karlskoga har resulterat i protester från anställda men också industriföretagen i Karlskoga. Nu bemöter regionsdirektören kritiken.

Industriföretagen menar att ett stängt BB både påverkar möjligheter till rekrytering men även arbetsklimatet i Karlskoga.

Men regiondirektören Rickard Simonsson bemöter kritiken så här:

BB i Karlskoga

– All kritik utifrån kritikgivarens utgångspunkt är befogad, men jag tycker samtidigt också att det är rimligt att man sätter sig in i frågan, bygger upp sina argument och funderar på hur de tänker som har en annan uppfattning i frågan, säger Rickard Simonsson.

”Kommer inte flytta”

Farhågorna finns att BB-avdelningen ska flyttas till USÖ i Örebro permanent, något som regiondirektören viftar bort.

– Det är varken verksamhetsledningen eller den politiska ledningens ambition att vi inte ska ha tre bra sjukhus och två förlossningsverksamheter i vårt län.

Ser minskade vårdköer på hösten

Anledningen till att man under de två tidigare åren stängt BB ska ha varit för att kunna ge personalen en sammanhängande sommarledighet. Det ska i sin tur resulterat i minskade vårdköer på hösten.

– Jag ser inga möjligheter att häva det här beslutet om vi ska ha en verksamhet som innebär att vår personal ska få rimliga sommarledigheter, säger Rickard Simonsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

BB i Karlskoga

Mer i ämnet