Foto: Anders Parkow

Regnbågsparad för kärlek och respekt genom stan

Uppdaterad
Publicerad

Det var färgglatt och festligt när tusentals samlades för att tåga genom Örebro i Prideparaden, eller Regnbågsparaden som den också kallas.

Redan vid klockan 17, en timme i förväg, började de flesta deltagarna i årets Prideparad genom Örebro att samlas vid Conventum trots att avmarschen inte skulle ske förrän 18.00.

Som vanligt fanns det gott om regnbågsflaggor och färgglada leenden i den stora folksamlingen som är den stora händelsen för många som deltar i Örebro Pride.

Pride Örebro

LÄS MER: Prideparaden – Polisen bedömer hotnivån som låg

Årets Pride har haft extra fokus på att vara tillgängligt för alla och har den här gången kunnat erbjuda tolkning för dövblinda eller ledsagning för den som behövt.

Vid Pride Örebro 2016 räknade general Anna Öhrenius in sammanlagt 13.000 deltagare. Årets upplaga ser inte ut att bli sämre.

LÄS MER: Ellen har växt upp med två pappor

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pride Örebro

Mer i ämnet