Genrebild. Foto: TT

Regnpölar på gymnastikgolvet – skola får kritik

Publicerad

Hål i väggar, fuktskador, trasiga fönster och att det blir pölar på idrottshallens golv när det regnar. Det är ett fåtal av de noteringar som Samhällsbyggnad Bergslagen gjorde när de besökte Kyrkbacksskolan i Kopparberg i november.

Även andra delar av skolan får kritik, så som hög ljudnivå i matsalen, dålig ventilation och avsaknad av ”rökning förbjuden”-skyltar på skolområdet. Men störst problem är det i gymnastiksalen.

– Det som är omfattande är främst idrottshallen och det finns beslut nu om pengar ska gå till att rusta upp den. Inom en vecka ska det presenteras ett förslag, säger kommunstyrelsens ordförande Ewa-Leena Johansson (S).

Visste om problemen

Kritiken kommer enligt Ewa-Leena inte som någon överraskning, utan kommunen har länge vetat om bristerna på skolan.

– Viss kritik har vi varit medvetna om och planen har processats under flera år, men det tar tid.

Om man vetat om det här så pass länge, varför har kommunen inte gjort något?

– Det är inga missar på något vis, utan vi har sagt i många år att vi behöver pengar för att genomföra en renovering. Vi är en liten kommun med mycket som ska göras, det handlar om prioriteringar. Har man en liten kommun med liten ekonomi så är det tufft att prioritera och man hinner inte allt man lovat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.