Rekordinsamling till välgörenhet på Lerbäcks teater

Publicerad

Årets föreställning om Ronja Rövardotter har varit populär på Lerbäcks teater. Något som märks inte minst i och med insamlingsrekordet till välgörenhet.

Varje sommar samlar teatern in pengar till ett välgörande ändamål, i samband med teaterföreställningarna. Tidigare år har pengarna gått till bland annat Bris, Friends, UNICEF och Barncancerfonden. I år går pengarna till Min stora dag.

– Det är en organisation som jobbar för att barn och ungdomar som drabbats av en svår sjukdom ska kunna få glömma allt det tuffa och jobbiga för en dag eller två och få hitta på något riktigt roligt. Något de själva gärna vill göra. Och det tycker vi är en fantastisk organisation, säger teaterchefen Johan Gille.

Rekordinsamling

De har kvällens två föreställningar kvar, men hittills har de redan fått in 173 000 kronor och tror att slutsumman kan landa på 185 000.

– Det är rekord för oss, säger Johan Gille och ler.

Årets föreställning var Ronja Rövardotter och har lockat runt 10 000 besökare. Att den lockat så pass många tror Johan Gille beror på att berättelsen tilltalar alla generationer.

Lämnar över pengarna i dag

– Det är en fantastisk berättelse som jag tror att både barn och vuxna har en relation till, säger han. Det har varit en fantastisk respons och vi har fått superfina lovord från publiken.

Pengarna kommer att lämnas över till Min stora dag under kvällen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer