Efter massvis med missade samtal fick Svenska spel under måndagen till slut tag på rekordvinnaren. Foto: Pressbild/Svenska spel/TT

Rekordvinnarna hittade – par i 65-årsåldern från Örebro

Publicerad

Nu är de hittade – paret i 65-årsåldern som kammat hem Sveriges största spelvinst hittills. – De är i chock och förstod inte om de sov eller drömde när vi ringde. Och det är ju inte så konstigt, säger Magnus Fridell på Svenska spel.

Sedan i helgen har Svenska spel försökt nå den man som lämnade in de vinnande raderna, som alltså gav osannolika 562 miljoner i vinst på Eurojackpot. Och idag lyckades man till slut nå paret, som är i 65-årsåldern och hemmahörande i Örebro.

– Deras första reaktion var förvirring, chock och ett glädjetjut, säger Magnus Fridell.

Var på semester

Förklaringen till varför paret varit svårt att nå var att de inte varit hemma utan befunnit sig på en minisemester.

– Mannens första reaktion när vi ringde var: ”Är du nykter?” säger Magnus Fridell.

Ska smälta beskedet

Svenska spel är nu överens med paret om att de ska smälta beskedet, och sedan återkomma.

– Vi kommer att höras igen om några dagar. Man kan ju förstå att det här inte är helt lätt att begripa och ta in, säger Magnus Fridell.

– När vi först ringde upp sa mannen: ”Jag antar att det är glada nyheter när ni ringer.” Men att det var så glada nyheter hade han ju inte kunna tänka sig.

– Vi frågade till och med innan om han var redo att ta emot beskedet om hur mycket pengar det handlar om. Då sa han: ”Jag står upp nu, men då kanske jag ska sätta mig ner.”

Födelsedagar och turnummer

Mannens två rader bygger enligt Svenska spel på födelsedagar och turnummer samt ett antal siffror som datorn valt ut. 

– Men i första läget kunde han inte riktigt säga vilka nummer som var vad på den rad som gav rekordvinsten, säger Pierre Jonsson på Svenska spel, som nu kommer ha fortsatt kontakt med mannen och hans fru.

Mannens hustru var inte hemma när Pierre Bengtsson ringde.

– Vi får se hur hon tar beskedet. Hon gör kanske som vissa respektive gör, slår mig en signal för att kontrollera att det hela stämmer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer