Johan Schnürer, rektor vid Örebro universitet berättar att de är nöjda över hur de har hanterat pandemin på universitetet. Foto: Leonora Toplica/SVT

Rektor Johan Schnürer på Örebro universitet: ”Har inte rätt att avvisa studenter med förkylningssymptom”

Uppdaterad
Publicerad

Enligt uppgifter till SVT Örebro går studenter till Örebro universitet trots förkylningssymtom, eftersom de är oroliga för att halka efter i studierna.

– Det är oansvarigt, är man snuvig och har symptom ska man stanna hemma, säger rektorn Johan Schnürer.

På Örebro universitet har ännu inte drabbats av något större utbrott av corona. Men på skolan finns det studenter som tillhör riskgrupp, och en av dem som SVT Örebro har pratat med känner sig orolig när hon är på campus.

– Studenter i riskgrupp ska ta kontakt med campushälsan som gör en medicinsk bedömning. Sedan tar man kontakt med kursansvarig för att anpassa undervisningen, säger rektorn Johan Schnürer.

Coronaviruset i Örebro län

Förkylda studenter kan få anpassad undervisning

En student berättar att många tar sig till campus trots förkylningssymptom, eftersom de är oroliga för att halka efter i studierna.

– Man ska inte utsätta andra. Man försöker anpassa undervisningen så att man inte ska halka efter, säger Johan Schnürer.

I klippet berättar rektorn mer om universitetets möjligheter att avvisa studenter med förkylningssymptom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet