Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att höra Johanna Tybell och Charlotta Stenhem berätta mer om vikten av att diskutera idrott på ett politiskt plan. Foto: Helena Yohannes Magnusson / SVT

RF-SISU samlade till idrottsdebatt: ”Vi vill att politiken tar dessa frågor på allvar”

Uppdaterad
Publicerad

RF-SISU har nyligen gjort en enkät som bland annat belyser behovet av fler ytor, samt ett upprustningsbehov av befintliga idrottsanläggningar. Till bakgrund av resultatet anordnade man idag en politisk idrottsdebatt.

– Vi vill att man faktiskt satsar på renovering och investering inom idrotten, säger Charlotta Stenhem, distriktsidrottschef RF-SISU.

Omkring 100 personer förväntades delta på idrottsdebatten under tisdagskvällen, där bland annat idrottsföreningar och samtliga partier i kommunfullmäktige var inbjudna.

– Dels vill vi sammanföra föreningarna med politiken, dels vill vi veta vilka planer man har och vilka frågor som är viktiga för olika partier. Vi vill höra om det finns konkreta förslag eller vad man tänker långsiktigt för att säkerställa kommande generationernas behov av yta och idrott, säger Charlotta Stenhem, distriktsidrottschef RF-SISU.

Medlemmar har nekats

Enligt RF-SISU:s undersökning har en av tre idrottsföreningar behövt neka medlemmar på grund av tidsbrist eller möjlighet till yta, under de tre senaste åren. Ett alarmerande resultat menar Charlotta Stenhem.

– Vi vill att politiken tar dessa frågor på allvar och att man faktiskt satsar på renovering och investering inom idrotten.

Enligt Charlotta för idrotten med sig en rad olika andra positiva konsekvenser, starta klippet för att höra henne berätta mer om varför frågan är viktig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.