Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Från och med onsdagen kan kommunen dra igång med att spränga på Glanshammarvägen. Det gör att det är risk för köbildningar på E18/E20. Foto: Nick Strömgren/SVT

Risk för köbildning på E18/E20 när kommunen spränger

Uppdaterad
Publicerad

Från och med onsdagen kan kommunen dra igång med att spränga på Glanshammarsvägen. Det gör att det är risk för köbildningar på E18/E20.

Kommunen spränger bort berg i samband med byggnation av vatten- och avloppsledningar.

Sträckan som ligger nära sprängningsplatsen kommer att behöva stängas av av säkerhetsskäl. Det kommer vara avstängt under cirka tio minuter i båda färdriktningarna på E18/E20 när sprängningen pågår.

– Vi kan inte säga exakt vilka dagar vi behöver spränga, så för att förhindra köbildning uppmanar vi trafikanter att undvika sträckan under vardagar kl. 10, säger Ulrika Svensson, projektledare på tekniska förvaltningen i ett pressmeddelande.

Kommunen skriver att sprängning kan ske måndag till fredag klockan 10 till 10.10 mellan den 15 september och 15 november.

Se var och när de kommer spränga i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer