Frisörskan Rosalba Arias flera kvadratmeter stora julkrubba uppskattas av många som passerar hennes skyltfönster. Foto: SVT

Rosalbas julkrubba växer år för år: ”Vill bygga den på Järntorget”

Publicerad

Tjugondag Knut ska julen ut, brukar det heta. Men julkrubban i frisörskan Rosalba Arias skyltfönster får stå kvar fram till mitten av februari.

– Det är ofta kunder som säger ”nej, du kan ha den en vecka till, och en vecka till”, säger Rosalba Arias.

Under intervjun är det flera förbipasserande som stannar upp utanför skyltfönstret i centrala Örebro för att titta på julkrubban. Och Rosalba Arias hoppas att ännu fler ska kunna se den i framtiden.

– Jag har en önskan om att bygga på Järntorget, säger hon och berättar att hon tidigare haft kontakt med kommunen som i sin tur satt henne i kontakt med en byrå.

Har en tydlig vision framför sig

Rosalba Arias har redan en bestämd uppfattning om hur det hela skulle se ut om hon fick ställa ut sin julkrubba på torget.

– Jag vill ha en fyra gånger fyra meter rund bur. Jag vet exakt hur den ska se ut. Jag har sett den framför mig sedan länge. Det har inte varit möjligt ännu, men jag hoppas, säger Rosalba Arias.

Se Rosalbas julkrubba i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.