Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Philip Kabunga som är projektledare för gatuombyggnationen på Örebro kommun är nöjd med byggnationen utav Rudbecksgatan och Universitetsallén. Foto: Jennie Wahlgren/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Rudbecksgatan och Universitetsallén öppnar imorgon

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mellan torsdag och fredag öppnas Rudbecksgatan och Universitetsallén åter upp för biltrafik. Under året har vissa bilfiler varit avstängda efter att arbetet med BRT pågått.

Båda gatorna har den senaste tiden varit avstängd i omgångar för att anpassas för det nya kollektivtrafiksystem med snabbussar även kallat BRT.

Arbetet är nu klart och under natten mellan torsdag och fredag kommer sträckan att öppnas stegvis.

– Från och med torsdag morgon kommer alla korsningarna längs Rudbecksgatan-Universitetsallén att vara öppna för trafik i alla riktningar igen, säger Philip Kabunga som är projektledare för gatuombyggnationen på Örebro kommun, i ett pressmeddelande.

Jan Berglöf som är projektledare BRT i Region Örebro län menar att trafikanterna kan få det lite krångligt till en början eftersom kollektivtrafiken och personbilar har ett eget körfält.

– Det är en övergångsfas när man tagit bort alla bygg avspärrningar så man får har förståelse, säger han.

Det här är två av nio delsträckor som nu är förberedda för det nya kollektivtrafiksystemet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

BRT i Örebro

Mer i ämnet